Kahvaltılık Nefis Ramazan Kahkesi Tarifi. Tarife oy verip yorum yapabilirsiniz. Ayrıca kayıt olup kendinize özel profil oluşturarak Tarif Ekleyebilir sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet Olsun..
Ramazan Kahkesi Tarifi
Halep'ten uzun yıllar önce bölgeye yayıldığı tahmin edilen kahke, un, şeker, zeytinyağı ve mahlep gibi maddelerle hazırlanarak 11 ayın sultanı ramazanda sofraları süslüyor. Kahke nasıl yapılır?
Malzemeler
- 125 g tereyağı
- ½ su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- ½ su bardağı sıvı yağ
- ½ su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı anason
- 3 yemek kaşığı susam
- 3 yemek kaşığı çörek otu
- ½ paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Talimatlar
- Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamasını sağlayın. Daha sonra tereyağı ve şekeri yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun.
- Kabartma tozu ve un dışındaki malzemeleri de ilave edin.
- Ardından un ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Hamurunuzun yumuşak kıvamda olmasına dikkat edin.
- Hamurunuz yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama un ilave etmeyin.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ellerinizle hamuru uzatın ve uçlarını birleştirin.
- Ardından yağlayıp tepsiye dizin. Fırına verip 180 ℃'de kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
Video
Notlar
Toz rezene bu tarife o kendine has kokusunu veren baharat. O yüzden kullanmanız önemli. Kurutulmuş rezeneyi mutfak robotundan geçirip, toz haline getirebilir rezene yerine toz anason da kullanabilirsiniz.
Kahkenin orjinal tarifinde ustalar nohut mayası kullanıyorlar ancak yapımı nohut mayasının yapımı biraz uğraştırıcı. Bu sebeple bizim tarifimiz nohut mayası içermiyor.
Kahke veya Ka'ak Arap dünyası ve Yakın Doğu'da üretilen birkaç farklı türde unlu mamulü ifade edebilir. Orta Doğu ülkelerindeki ekmek, kuru ve sertleştirilmiş bir bisküviye benzer ve çoğunlukla halka şeklindedir. Bu hamur işi Endonezya'da popülerdir ve "kue kaak" olarak adlandırılır. Kahke, Gaziantep mutfağından nefis bir tarif. Antepli ustalar bu güzel lezzeti Halep'ten getirmiş.
Ağızda dağılan kıvamıyla çay saatlerini renklendiren kahke, uzun süre tazeliğini koruyor. Ramazan’a özel üretilen "Ramazan kahkesi", sabah kahvaltısının olmazsa olmazı "Beyti Yağlı” ve misafirlere ikran edilen "Kabul kahkesi" de kahkenin sıklıkla tüketilen çeşididir. Tadı oldukça hafif, içerisinde harika baharatlar var ve o baharatların yaydığı aromatik kokuya aşık oluyorsunuz. Damağınızda bıraktığı lezzeti anlatmamız mümkün değil.




Halep’ten uzun yıllar önce bölgeye yayıldığı tahmin edilen kahke, un, şeker, zeytinyağı ve mahlep gibi maddelerle hazırlanarak 11 ayın sultanı ramazanda sofraları süslüyor.