İçecekler Osmanlı Mutfağı

Demirhindi Şerbeti Tarifi

Demirhindi şerbeti tarifi, tamarind sorbet recipe

İçeceklerden nefis Demirhindi Şerbeti Tarifi. Tarife oy verip yorum yapabilirsiniz. Ayrıca kayıt olup kendinize özel profil oluşturarak  Tarif Ekleyebilir sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Demirhindi şerbeti tarifi, tamarind sorbet recipe

Şifa Dolu Demirhindi Şerbeti Tarifi

UstasındanUstasından
Ağaçta yetiştiği bilinen Demirhindi aslında bir meyvedir ve ağaçtaki şekli keçiboynuzuna benzer. Demirhindi şerbeti nasıl yapılır?
5 ortalaması veren 1 oy
Hazırlama Süresi 30 dakika
Toplam Süre 30 dakika
Kategori İçecekler
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 60 kcal

Malzemeler
  

  • 200 g demirhindi
  • 2 litre su
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2-3 dal adaçayı
  • 1 tutam ıhlamur

Talimatlar
 

  • 1 baş zencefil Demirhindilerin kabuklarını ayıklayın. Ayıkladığınız demirhindileri tencereye alın.
  • Üzerine suyu koyun ve 1 gece bekletin.
  • Demirhindilerin üzerine karanfil, çubuk tarçın, ıhlamur, adaçayı, bal, zencefil ve toz şekeri ekleyerek kaynatın.
  • 1 saat sonrasında kısık ateşte kaynattığınız şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan şerbeti süzün ve buzdolabında soğutarak servis yapın.
  • Afiyet olsun.
    Demirhindi şerbeti tarifi, tamarind sorbet recipe

Video

Notlar

Demirhindi Nedir?
Ağaçta yetiştiği bilinen Demirhindi aslında bir meyvedir ve ağaçtaki şekli keçiboynuzuna benzer. Baklagiller ailesinden bir bitki olan Demirhindi meyveleri kurutulabildiği gibi reçel de yapılabilir. Demirhindinin tadının ekşi olması sebebiyle taze tüketileceği zaman meyvelerinin içinin üzerine toz şeker serpilerek tüketildiği söylenmektedir.
Ülkemizde Osmanlı zamanında keşfedilmiş. Şerbet olarak sarayda yapılan bu bitkinin insan sağlığına faydaları keşfedildikten sonra doğal tıbbi tedavilerde de kullanılmıştır. Düzenli tüketildiğinde karaciğeri temizleyerek 20 yaş gençleştirdiği tespit edilmiştir. Güçlü bir anti-oksidan ve anti-enflamatuar olmasının yanı sıra içerisinde E, B, C vitaminleri ve demir, fosfor, bulunur.
 
Demirhindinin faydaları nelerdir? Düzenli demirhindi şerbeti içerseniz ne olur?
-Susuzluğu gidermesi en yaygın faydaları arasındadır. Ayrıca vücuttaki sıvı oranını dengeleyerek böbreklerde taş ya da kum oluşumu da engeller. Bu yüzden uzmanlar özellikle akşam yemeğinden sonra en fazla 2 bardak demirhindi şerbeti içilmesini tavsiye eder.
-Bazı besinlerden dolayı ortaya çıkan mide ekşimesine de iyi gelir. İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde mide asidini dengeleyerek ciddi rahatsızlıkları önler. Ayrıca demirhindi şerbeti bağırsakları yumuşatarak kabızlık gibi ciddi olan sindirim sorunun oluşumunu önler. Metabolizmayı hızlandırarak besinlerin kana çabuk karışmasını sağlarken toksinlerinde vücuttan atılmasını sağlar.
-Çevresel etkilerden dolayı deforme olmuş sinir hücrelerindeki toksinleri azaltarak psikolojik hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Konsantre gücünü artırarak yorgunluk gibi sağlık sorunlarının yaşanmasını önler.
-C vitamini kandaki kötü kolesterolü düşürerek damarlardaki kanın akışını kolaylaştırır. Demirhindi meyvesinde yüksek oranda bulunan bu vitamin damarlardaki kanın akışını kolaylaştırarak kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranını düşürür. Aynı zamanda bu duruma bağlı ortaya çıkabilecek yüksek tansiyonu da önlemiş olur.
-Anti-mikrobiyal özelliği sayesinde de vücuttaki zararlı parazitleri azaltır. Bağışıklığı güçlendirerek vücudu kanserli hücrelere karşı korur. Aynı zamanda bağırsaklardaki kurtları ortadan kaldırır.
-Demirhindiden yapılan içecek karaciğeri tüm toksinler temizler. 20 yaş karaciğeri gençleştirir. 50 gram demir hindiyi yarım litre suyun içinde kaynatınız. Daha sonra suyu süzünüz ve sabah akşam bir bardak tüketebilirsiniz.
-Manganez ve diyet lifi barındırmaktadır.
Demirhindi çayı tarifi
  1. Hazırlamak için ilk olarak 1 litre suyu kaynatılır.
  2. Su kaynamadan önce 20 gr demirhindi meyvesi suya eklenir.
  3. İyice kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
  4. Çay soğuduktan sonra sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa aç veya tok karnına tüketilmesi önerilir.
Etiket demirhindi şerbeti, demirhindi şerbeti faydaları, demirhindi şerbeti kaç kalori, demirhindi şerbeti nasıl yapılır, demirhindi şerbeti tarifi, demirhindi şerbeti yapılışı, demirhindi şerbeti yapımı, en iyi demirhindi şerbeti, evde demirhindi şerbeti yapımı, gerçek demirhindi şerbeti nasıl yapılır, osmanlı usulü demirhindi şerbeti, recette sorbet tamarin, Rezept für Tamarindensorbet, tamarind sorbet recipe, ustasından demirhindi şerbeti

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Ustasından
1 yıl önce

Şifa dolu demirhindi şerbeti. Afiyet olsun.5 yıldız

1
0
Would love your thoughts, please comment.x